Vragen?

Een vraag of interesse in een van onze diensten? neem contact met ons op via post@zootz.nl

Gemeente Rotterdam: communicatieoplossingen van strategie tot uitvoering

zootz is een toonaangevend marketing- en communicatiebureau dat sinds 2017 op creatieve, onderscheidende en effectieve wijze de gemeente Rotterdam ondersteunt bij diverse communicatie- en vormgevingsopdrachten. We werken nauw samen met verschillende interne opdrachtgevers binnen de gemeente, waarbij snelheid en flexibiliteit centraal staan. Naast het bereiken van de stedelijke bevolking, besteden we speciale aandacht aan doelgroepen zoals jongeren (tot en met 27 jaar), mensen met een migratieachtergrond en laaggeletterden.

Strategische aanpak

Onze opdrachten omvatten meestal verschillende componenten. We beginnen met een strategisch communicatieadvies, gebaseerd op grondige data-analyse en de ontwikkeling van een creatief concept. In het geval van campagnes wordt dit concept vervolgens vertaald naar een (cross)mediaal campagneconcept. Bij al onze communicatieopdrachten hechten we veel waarde aan de creatieve inzet van digitale communicatie en inclusieve communicatie voor een breed publiek.

Tactische implementatie

In samenwerking met het vaste mediabureau van de gemeente stelt Zootz een media- en middelenmix voor op basis van de strategie en het concept. Afhankelijk van de doelgroep en doelstellingen bieden we een passende mix van offline en online middelen, ondersteund door een contentstrategie en een voorstel voor contentbeheer.

Operationele uitvoering

In de operationele fase werken we het creatieve concept uit naar concrete communicatiemiddelen, -momenten en/of -acties. Onze bureaus kunnen zelf zorgen voor fotografie en audiovisuele producties die voortkomen uit het creatieve concept. We streven er echter naar om zoveel mogelijk samen te werken met partners die al gecontracteerd zijn door de gemeente op dit gebied.

Diversiteit aan communicatieopdrachten

Onze communicatieopdrachten zijn gevarieerd en vaak voeren we gelijktijdig meerdere opdrachten van verschillende aard en omvang uit. In de afgelopen zes jaar hebben we meer dan 300 verschillende projecten voltooid. Hier laten we een selectie zien van de projecten waar wij erg trots op zijn.