over ons

communicatie van strategie tot koerier

zootz lost vragen op over strategie, marketing en communicatie. Ons team is veelzijdig en deinst niet terug voor ingewikkelde vraagstukken. Onze creatieve concepten maken wij graag praktisch en concreet. Online en offline. Kwaliteit zit hem in de details.

Wanneer wij handen te kort komen of specifieke kennis missen werken we samen met andere specialisten uit ons netwerk. Om tot de beste oplossing te komen wordt al meer dan een decennium ieder vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken benaderd.

Volg ons ook op Facebook, LinkedInInstagram en Twitter.

de zootzers

De kern van zootz bestaat uit een pragmatische kunsthistorica, een inventieve bedrijfskundige, een creatieve landschapsontwerper, een eigenzinnige ondernemer, een slimme stedenbouwkundige, een veelzijdige ontwerpster, een fijnproevende DTP’er en een gestructureerde redacteur.

Bart Bauhuis

Bart Bauhuis

Bart is onze grafisch gastronoom. Na het Grafisch Lyceum (2006) in Utrecht is hij gestart bij de krant en al snel overgestapt naar Witteveen+Bos waar hij veel heeft geleerd. Een brede interesse bracht hem naar de stap om als freelancer te gaan werken en wat exotische uitstapjes te maken. In teamverband nu Pietje Precies van zootz. Papier, beeldscherm, visitekaartje of abri-poster. Alles staat op de millimeter of pixel nauwkeurig; eerder gaat het de deur niet uit. Deadline? Dan gaat Bart in de achtste versnelling.

Hank Smiet

Hank Smiet

In 2002 bracht Hank (drs.) de advieswerkzaamheden van DPI Animation House onder bij zootz. In zijn advies staan ondernemerschap, beeldtaal en beeldvorming centraal. Hank studeerde bedrijfseconomie aan de VU in Amsterdam. "Progress is deviation from the norm in order for one to deviate successfully, one has to have at least a passing aquaintance with whatever norm one expects to deviate from", ik had hem zelf graag verzonnen, maar hij komt van Frank Zappa.

Valerie Fredriksz

Valerie Fredriksz

Valerie is projectmanager bij zootz. Zij heeft de opleiding Media & Entertainment Management afgerond. Valerie is creatief en commercieel ingesteld. Hiervoor werkte Valerie ruim drie jaar bij een bureau dat is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en wereldwijd leveren van POS-materialen. Ze zorgt er graag voor dat alles vlekkeloos verloopt, houdt het grotere geheel in de gaten en verliest daarbij geen enkel detail uit het oog.

Julie Verhoeff

Julie Verhoeff

In 2007 kwam Julie (drs.) het zootz-team versterken als senior adviseur. In haar werk zijn concept en strategie leidend. Na haar studie Kunstgeschiedenis - specialisatie Bouwkunst - aan de Universiteit van Utrecht werkte ze meer dan drie jaar bij reclamebureau BMB (Amsterdam) en daarna ruim zes jaar bij het Centraal Museum Utrecht en het Museon in Den Haag. "Komt goed!"

Milou Snaterse

Milou Snaterse

Milou (MA) is adviseur, projectmanager en redacteur bij zootz. Na haar studie Communicatie aan de Universiteit van Tilburg besloot zij zich verder te specialiseren en een master Redactie te volgen aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna werkte zij ruim vijf jaar als communicatiespecialist in de IT-sector. In 2016 startte Milou bij ons broertje DPI Animation House, waarna zij de overstap maakte naar zootz. Nu zet ze bij ons de puntjes op de i.

Wendy Steenks

Wendy Steenks

Weggekaapt bij onze broertjes van DPI is Wendy - met haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie en de meesterschilders opleidingen bij Royal Delft en Vrije Academie - één van onze visuele specialisten. Ze komt snel tot de kern van de boodschap en zorgt vervolgens dat deze tot in de puntjes wordt vormgegeven. Geen stijl of techniek wordt hierbij geschuwd of is haar vreemd, die titel Meesterschilder heeft ze niet voor niets.

Roderick Polhuijs

Roderick Polhuijs

Met de komst van Roderick (ir.) in 2015 heeft zootz haar veelzijdigheid bestendigd. Van huis uit is Roderick landschapsontwerper (Hogeschool Van Hall Larenstein & Birmingham City University) en binnen zootz vervult hij de dubbelrol van artdirector en projectmanager. zootz kan de creatiefste oplossingen verzinnen, Roderick ziet het als zijn uitdaging om er voor te zorgen dat anderen niet door hebben wat er bij de uitwerking allemaal komt kijken!

Reginald Verschoor

Reginald Verschoor

Reginald (drs. ing.) is sinds 2003 senior adviseur en managing partner bij zootz. Binnen zijn werk staat inventiviteit in advies en uitvoering centraal. Na zijn studies Bedrijfskunde (TH Rijswijk en Rijksuniversiteit Groningen) werkte hij als marketing- en sponsoringmedewerker bij het Nederlands Dans Theater om vervolgens drie jaar als PR-adviseur te werken bij Van Hulzen PR Adviseurs (Voorschoten). ”Elke opdracht benader ik alsof het een prijsvraag is; die wist ik als kleuter al te winnen.”

Laura Elprama

Laura Elprama

In 2011 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, onze nieuwste aanwinst en grafisch ontwerper binnen het team: Laura. Websites ontwerpen, illustreren, posters, flyers, infographics, logo’s of complete huisstijlen: voor veelzijdige en ingewikkelde ontwerpvraagstukken deinst ze niet terug. Ze wordt blij van mooie dingen maken. Zonnetje en mooie golven op zee? Dan pakt Laura haar surfboard!

onze familie

zootz maakt deel uit van DPI Holding. zootz staat garant voor een persoonlijke aanpak. Wanneer extra slagkracht of kennis nodig is voor bijvoorbeeld ontwerpen, video’s, animaties, serious games of andere digitale producties doen wij een beroep op onze collega’s van DPI Animation House, Bint en Binnenmaat. Ook een select aantal ontwerpers, trainers en specialistische adviseurs beschouwen wij als goede bevriende collega’s. Maak kennis met onze broertjes.