Nationale Omgevingsvisie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Op donderdag 20 juni 2019 vierden we de lancering van de Ontwerp Nationale Omgevingsvisie in de Expo Haarlemmermeer. Minister Kajsa Ollongren trapte deze middag af met een speech. Daarna volgde een vol programma met toekomsttheaters, een inspiratieplein en lezingen. Wij organiseerden niet alleen het evenement, maar maakten ook een publiekspublicatie in de vorm van een documentaire.

Een verhaal over Nederland van de toekomst
Het aantal Nederlanders blijft groeien. Het klimaat verandert. We willen overschakelen op duurzame energie. Maar ook genieten van de natuur en ons erfgoed. Wat is de impact van al deze ontwikkelingen op onze leefomgeving? De Nationale Omgevingsvisie geeft een langetermijnvisie op de toekomst en de ontwikkeling van Nederland.

zootz kreeg de vraag van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om over dit complexe onderwerp een publiekspublicatie te maken, het verhaal vorm te geven in de aanloop naar de lancering en een feestelijk evenement te organiseren voor de lancering van de Ontwerp Nationale Omgevingsvisie. Deze uitdaging pakten we met het team natuurlijk graag aan.

De première van het publieksverhaal
Een documentaire, een evenement en content in aanloop naar het evenement. Een groot project waar het NOVI-kernteam van zootz mee aan de slag ging. We startten met het ontwikkelen van de publieksversie van het de Ontwerp Nationale Omgevingsvisie. Anders dan beleidsverhaal, werd dit een aantrekkelijke documentaire toegankelijk voor een brede doelgroep. zootz ontwikkelde het concept, schreef het script en castte de actrice. Voor het filmen en monteren hebben we ons broertje DPI ingeschakeld.

Het lanceringsevenement werd het moment waarop de publiekspublicatie in première ging. In aanloop naar het evenement werd de interesse van het brede publiek met korte teasers al gewekt. We bedachten het concept, de inhoud en organiseerden het evenement. Toverden
Expo Haarlemmermeer om van lege hal naar feestelijke lanceringslocatie. Klaar voor een middag vol interessante lezingen en geïnteresseerd publiek.

We werkten met Lindblom voor de inhoudelijke invulling van het evenement en mediastrategie.

Ruim 400 bezoekers
Het lanceringsevenement in de Expo Haarlemmermeer trok ruim 400 bezoekers, waaronder beleidsmakers, maatschappelijke organisaties, maatschappelijk betrokken jongeren, kennisinstellingen en geïnteresseerden. Een succesvolle middag waar de documentaire over het Ontwerp Nationale Omgevingsvisie in première ging. Een mijlpaal richting de definitieve Nationale Omgevingsvisie.

Communicatiemiddelen
Documentaire
• Teasers voor social media
• Organisatie en inhoudelijke invulling evenement
• Aankleding evenementlocatie, waaronder banners en signing, meubilair en accessoires
• Middelen evenement, waaronder programmaboekjes, mini-NOVI en keycords
• Infographics
• E-mailuitnodiging en evenementwebsite

Onze inzet
• Communicatiestrategie en advies
• Ontwerp en dtp
• Tekst en redactie
• Projectmanagement
• Evenementorganisatie

 

Benieuwd of we ook iets voor jou kunnen betekenen? Kom bij ons langs voor een kop koffie en een goed gesprek.