Jouw merk is goud waard

Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom

Als ondernemer investeer je veel tijd en energie in je bedrijf. Je werkt hard, verzint een uniek concept of investeert in reclame en je netwerk. Je bouwt een goede naam op en creëert hiermee waarde. De door jou opgebouwde waarde zit in je merknaam of logo. Je merk verdient bescherming tegen misbruik. Je wilt immers niet dat een andere ondernemer zomaar de vruchten plukt van jouw inspanningen. Met een officiële merkregistratie bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) sta je sterk. Dit kan al vanaf € 240,-. mijnmerkisgoudwaard.nl

In opdracht van BBIE coördineerde zootz de campagne ‘Mijn Merk is Goud Waard’ die het BBIE voert om (startende) ondernemers in het MKB in Nederland aan te moedigen om hun merk te registreren. Door onder meer radiospots op diverse zenders, billboards door heel Nederland, online advertising en social media worden bezoekers naar de campagnewebsite getrokken: www.mijnmerkisgoudwaard.nl. Ook staat het BBIE met een campagnestand op diverse grote evenementen zoals de Dutch Design Week en de KvK Startersdag.

Het is de opvolger van de teasercampagne ‘Wat is jouw merk waard?’, waarin ondernemers bewust werden gemaakt van de waarde van hun merk en het belang van registratie. Tijdens de teasercampagne konden ondernemers met een merkregistratie een eigen ‘elevator pitch’ insturen, een filmpje van max. 30 seconden waarin ze vertelden wat hun merk voor hen betekent. Winnaar John Kopp van Professional XS speelt nu de hoofdrol in de najaarscampagne. Daarnaast spelen ook twee andere inzenders, Eric Boogerd van Suit’d Suits en modeontwerper Allan Vos, een rol. Hun persoonlijke merkverhalen zijn onderdeel van de campagne.