Natte sokken

Hoogheemraadschap van Delfland

Natte sokken, vervelend hè? In de toekomst zal het steeds vaker voorkomen dat je sokken nat worden na een flinke plensbui. Het regenwater kan niet snel genoeg wegstromen, waardoor grote plassen of zelfs wateroverlast ontstaan. Deze gevolgen van klimaatverandering wil het Hoogheemraadschap van Delfland onder de aandacht brengen bij zijn inwoners. Wij bedachten een guerrilla-actie.

Aandacht voor klimaatverandering
Het Hoogheemraadschap van Delfland zorgt onder andere voor droge voeten. Dit doen zij door ervoor te zorgen dat het watersysteem zo optimaal mogelijk werkt. Het Hoogheemraadschap vroeg zootz een verrassende manier te bedenken om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Een manier waarmee het Hoogheemraadschap ook de dialoog kan aangaan met inwoners van Delfland.

Guerrilla-actie
Wij ontwikkelen de guerrilla-actie natte sokken aan de waslijn. Een actie die herkenbaar is en opvalt in het straatbeeld. Op verschillende plaatsen in Delfland hangen gedurende twee weken natte sokken aan de waslijn. Met de call-to-action ‘Klets je mee?’ Op social media worden inwoners opgeroepen vooral mee te praten over natte sokken, en tips te delen wat je hier zelf tegen kunt doen. Deze guerrilla-actie is onderdeel van een tweejaar durende campagne om het waterbewustzijn in Delfland te verhogen.

““Een goed initiatief, meer aandacht voor de #waterschapsverkiezingen, meer aandacht voor een duurzame #waterhuishouding, en de uitdagingen rond de #klimaatverandering. #voorverandering #waternatuurlijk ” – Gedeeld op Twitter.

Van concept tot natte sokken aan de waslijn
Samen met Hoogheemraadschap van Delfland ontwikkelden we de boodschap. We ontwierpen de sokken, waslijnen en borden. Ook plaatsten we de waslijnen met sokken op de verschillende locaties in Delfland. De actie wordt goed opgepakt en veel gedeeld op social media. Zo deelden Omroep West, de Trouw, en het AD onze actie.

Communicatiemiddelen
• Guerrilla-actie
• Contentkalender social media

Onze inzet
• Communicatieadvies
• Socialmedia-advies
• Ontwerp van de borden en sokken
• Productie waslijnen en sokken, inclusief plaatsing

 

Benieuwd of we ook iets voor jou kunnen betekenen? Kom bij ons langs voor een kop koffie en een goed gesprek.